• Početna
  • /
  • Muzika
  • /
  • Madona „Žena godine“ po izboru magazina Bilbord!

Madona „Žena godine“ po izboru magazina Bilbord!

Još jedan dokaz zašto je ona kraljica popa i ovogodišnja „Žena godine“ po izboru magazina Billboard.

U petak veče, na specijalnoj gala večeri „Women In Music“ koju organizuje časopis Billboard, Madonni je uručeno prizanje za Ženu godine!

Nakon više od trideset godina duge karijere i trista miliona prodatih ploča, kraljica popa i dalje je na tronu. Svojih govorom stavila je svima do znanja da nema nameru da odustane, iako je ovaj svet znatno suroviji prema ženama nego prema muškarcima.

U svom obraćanju prisutnima ona je progovorila o seksizmu, dvostrukom standardima i brojnim preprekama sa kojima se suočavala tokom svoje karijere. Naravno, sve to uz malu dozu provokativnog humora na samom početku.

„Uvek sam se osećala bolje sa nečim tvrdim između nogu“, kazala je ona obuhvatajući nogama stalak za mikrofon.

„Ovde sam pred vama kao neki otirač. Mislim, kao zabavljač godine. Hvala vam što ste odali priznanje mojoj sposobnosti da izgradim trideset četiri godine dugu karijeru, uprkos užasnom seksizmu, mizoginiji i konstantnom zlostavljanju“, navela je pop zvezda.

U iskrenoj ispovesti koja je usledila, Madonna je progovorila o tome kako su joj pretili nožem i silovali je kada je kao tinejdžerka došla u Njujork, pričala je o svojoj muzičkoj inspiraciji, o borbi sa dežurnim kritičarima koji su je oduvek zvali „kurvom i vešticom“.

„Jednom su me u naslovu poredili sa đavolom“, prisetila se ona. „Pomislila sam: ’Čekajte malo, zar nije Prince taj koji trči okolo u mrežastim čarapama, na visokim potpeticama, dok mu dupe ispada na sve strane?’ Da, jeste on. Tada sam shvatila da žene nemaju istu slobodu kao muškarci.“

Madonna gave a very honest acceptance speech at #womeninmusic https://t.co/WCAJKjXy6E pic.twitter.com/JTfkigQyFv
— billboard (@billboard) December 10, 2016

Ona je potom zahvalila svima koji su je sputavali tokom puta do vrha.

„Nisam ovde zato jer su mi nagrade važne“, priznala je pedesetosmogodišnja zvezda. „Ovde sam jer želim da zahvalim svima koji su sumnjali u meni i odmahivali glavom i svima koji su mi priredili pakao i govorili kako ne smem to, ne mogu ovo, ne bi trebalo ono… Vaš otpor me je učinio jačom, naterao me je da se trudim više, naterao me je da postanem borkinja. Zbog vas sam postala žena kakva danas jesam. I hvala vam na tome.“

Madonna je za kraj dala i poruku svim devojkama i ženama koje se i dalje svakodnevno bore sa surovim svetom:

„Žene su bile tlačene toliko dugo da veruju u sve što muškarci govore o njima. Veruju da ne mogu same da urade posao već da im je neophodna podrška muškarca… Kao žene, mi moramo da počnemo da vredujemo sebe same i ono što žene oko nas rade. Potražite snažnu ženu oko sebe i sprijateljite se sa njom, napravite savez, učite od nje, sarađujte sa njom, neka vas inspiriše i prosvetli. Iskrena solidarnost među ženama je moć za sebe!“

Šta drugo da kažemo osim – živela kraljica!

Izvor: MTV / EW

 

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.