• Početna
  • /
  • Kultura
  • /
  • NAJČITANIJI SRPSKI KOLUMNISTA DRAŽA PETROVIĆ GOST PROJEKTA „OTVOREN GRAD, SLOBODAN DIJALOG“

NAJČITANIJI SRPSKI KOLUMNISTA DRAŽA PETROVIĆ GOST PROJEKTA „OTVOREN GRAD, SLOBODAN DIJALOG“

U utorak 12.septembra u Galeriji Kulturnog centra Paraćin u 19 časova,  u okviru projekta „Otvoren grad, slobodan dijalog“ gost paraćinskog Doma omladine biće glavni i odgovorni urednik dnevnog lista Danas i najčitaniji srpski kolumnista Draža Petrović.

Počeo je da se bavi novinarstvom u Borbi 1994. godine. Sa redakcijom lista odbija poslušnost novom režimskom rukovodtsvu Borbe i prelazi u novoosnovanu Našu Borbu. Sudobitnik je nagrade Stanislav Staša Marinković za 1997. godinu zajedno sa novinarkom  Tanjom Jakobi.  Od 1997. godine do 2006.  stalni je saradnik nezavisne TV produkcije VIN (Video nedeljnik) za koju je kao autor uradio stotinak TV priloga. Iz Naše Borbe prelazi 1998.  godine u Glas nedelje.

Od 1999. godine je novinar Glasa javnosti, gde je radio kao reporter, urednik reportaže i kolumnista. Od decembra 2004. piše kolumnu Važne stvari u Glasu, koja u martu 2005.  biva preimenovana u Čekajući fajront.

Od januara 2006. postaje i stalni kolumnista tabloida Kurir za koji piše nedeljnu kolumnu Srbija do Tokija. Od juna 2009. radi u dnevnom listu Danas gde piše kolumnu „Žvaka u pepeljari“. U tradicionalnoj novogodišnjoj anketi magazina Status, u kojoj je učestvovalo više od 100 novinara i urednika, proglašen je za najboljeg novinara 2010. godine. Drugi put dobio nagradu Stanislav Staša Marinković’ 9. juna 2011. Dobitnik nagrade „Dragiša Kašiković“ i nagrade „Desimir Tošić“ za 2013. godinu. Dobitnik nagrade Udruženja novinara Srbije „Laza Kostić“ u kategoriji novinska satira za 2016. godinu. Glavni urednik lista „Danas“ postao je u martu 2016. godine.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.