PREDSTAVA „TEŠKO JE REĆI ZBOGOM“

Pozorište Paraćin,subota,10.decembar u 20 časova.
Predstava „Teško je reći zbogom“.
Cena karte 500 dinara.Telefon blagajne 563 343.
Mikser teatar predstavlja još jednu novu predstavu na svom repertoaru, ovoga puta u saradnji sa Teatrom Vihor – „Teško je reći zbogom“ po tekstu Mira Gavrana, a u režiji Marije Lipkovski.

U pozorišnom tekstu “Teško je reći zbogom” susrećemo se s neobičnim bračnim trouglom. U dinamičnoj priči punoj neočekivanih obrta “žrtva” i “progonitelj” zameniće mesta, “istine” će postati “laži”, a “laži” će postatii “istine”. Primenjujući akronološki način pripovedanja, ispisujući brze, gotovo kolokvijalne dijaloge, Miro Gavran je napisao modernu savremenu dramu s kojom će se današnji gledaoci lako poistovetiti, pronalazeći u sudbinama prikazanih junaka deliće svoga ličnog iskustva.

Neki teatrolozi su ovaj Gavranov tekst imenovali komedijom, neki melodramom, neki dramom- a u njemu se sve te odrednice susreću i isprepliću, pozivajući glumce i redatelja na građenje snažne predstave, koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Ako se slažete s tvrdnjom da su muško-ženski odnosi najvažniji za našu sreću i nesreću– onda ćete u ovoj predstavi istinski uživati.

Tekst: Miro Gavran
Režija: Marija Lipkovski
Asistent režije: Ana Popović

Igraju:
Ena: Nina Janković/Dragana Dabović
Tea: Nevena Ristić
Davor: Ivan Mihailović

Scenografija: Marija Simović
Kompozitor: Marko Luis
Producenti: Nataša Janković, Nevena Ristić, Dušan Sinđić
Izvršni producent: teatar Vihor’’

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.