Premijera drugog dela filma Zona Zamfirova u Paraćinu!

Dugo isčekivani nastavak kultnog filma „Zona Zamfirova“ koji prati priču o životu u braku čuvenog para dve godine posle venčanja, konačno stiže i u Paraćin. Premijera i projekcije ovog filma su 6. 7. i 8. februara 2017. od 18 i 20 časova u paraćinskom pozorištu. Cena karte je 250 dinara, a telefon blagajne 563343.

Scenaristi Ivana i Miroslav Mitić su petnaest godina nakon što je ekranizovana ljubavna priča Stevana Sremca o Zoni i Manetu napisali priču „Zona Zamfirova -drugi deo“.Snimanje je trajalo četiri godine i uprkos mnogobrojnim problemima je privedeno kraju. Ovo je jedan sjajan film koji će sigurno opravdati očekivanja publike, izjavio je reditelj i režiser Jug Radivojević.

„Zona Zamfirova drugi deo“ je priča o dvoje mladih koji se, savladavši sve klasne, socijalne i patrijarhalne prepreke, nalaze na početku braka. Godine 1905. u patrijarhalnoj čaršiji na jugu Srbije počinje da se oseća i evropski uticaj. A ta čaršija, stalno otvorenih očiju i ušiju i glasa koji se brzo raznosi i daleko stiže, ne skida oči sa Zone i Maneta, koji uživaju u svojoj ljubavi. Ona je lepša i srećnija nego ikada, a on od kujundžije postaje sve cenjeniji juvelir. Nove juvelirske tehnike, koje izučava, primenje na predivnoj ogrlici koju radi za Zonu, a koja je simbol njegove ljubavi prema njoj. Njegov novi materijalni cilj postavljen je zahtevom izaslanika kralja Petra Karađorđevića, koji mu donosi skupoceni dijamant da mu da „pravi sjaj“. Ljubomora, zavist, spletke, pokretači zapleta, počinju da narušavaju harmoniju Zoninog i Manetovog braka, kome nedostaje samo jedno – deca. Zona je naizgled zadovoljna svojim životom ne odajući utisak da joj to smeta, pa čaršija donosi zaključak da ona još ne želi da ima decu. To počinje ozbiljno da brine sve, a posebno tetku Doku, dodatno podstaknutu čaršijskim ogovaranjima. Ona na svoj način pokušava da „ujduriše“ stvar. Zona, gorda i ponosna, krijući svoju najveću muku, lako upada u zamke svoje nekadašnje suparnice Kaline, koja se, iako sada udata žena i majka, još nada da može osvojiti Maneta. Inicijalni zaplet između Zone i Maneta nastaje kad ona posumnja u njegovu vernost. Zonin izbor da, podstaknuta svojom ljubomorom i čaršijskim ogovaranjima, uđe sa Kalinom u otvoreni sukob, dovodi do ozbiljnih problema u Zoninom i Manetovom odnosu. Mane je rastrzan između privatnih i poslovnih problema, što se odražava na oba plana. Protagonisti se suočavaju sa nizom prepreka koje moraju da savladaju i antagonistima koje moraju da pobede da bi ostvarili svoje ciljeve, a oni se čas dopunjuju, čas sukobljavaju dovodeći naše junake u niz dramatičnih situacija sa neizvesnim raspletom. Kad se nešto zakuvava, svaka iskra doprinosi ključanju, a ima mnogo likova koji potpiruju ili smiruju vatru ili, poput „mirođije,“ začine ono što se kuva. Kalina, Doka, Taska,
Jevda, hadži Zamfir, Tašana, tetke Uranija i Kaliopa, Kote(sada oženjen Kalinom), Pote, hadži Jordan, Persa, Manulać, izmećarka Neda, Lepi Perica, Gena, pop Boža, popadija Sida, Mare Mrav, Juca, beogradski juvelir Vranoje i još mnogo živopisnih likova, svako na svoj način, upleteni su u Zoninu i Manetovu priču. Čaršija je vazda tu da pomogne da se stvari zakomplikuju do neslućenih granica, pa Zona ponovo dobija epitet „pobegulja“. Zaplet kulminira Zoninim odlaskom u Beograd u trenutku kad je Manetu ukradena ogrlica sa dijamantom. Nakon mnogo lutanja, Zona i Mane pronalaze pravi put.

Originalni naslov: Zona Zamfirova drugi deo
Početak prikazivanja filma: 25.01.2017
Dužina trajanja filma: 88 min
Država/Godina: SRB/2016
Žanr: drama, komedija
Glumci: Milan Vasić, Brankica Sebastijanović, Milan Gutović, Nela Mihailović,Nikola Ristanovski,Ljiljana Stjepanović…
Režiser: Jug Radivojević

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.