• Početna
  • /
  • Hronika
  • /
  • „“RASKINITE ILI ĆE BITI KRVI“ Ubica iz Kruševca pre zločina pretio bivšoj devojci i njenom dečku

„“RASKINITE ILI ĆE BITI KRVI“ Ubica iz Kruševca pre zločina pretio bivšoj devojci i njenom dečku

DAN LJUDSKIH PRAVA Janković: Raskorak između prava na papiru i stvarnog zivota

Policija još uvek traga za Miodragom K., koji je, kako se sumnja, ubio Gordanu Josifović (44), a i dalje nema ni traga od njenog dečka Miluna K.

Gordana Josifović

Foto: Facebook / RAS Srbija Gordana Josifović

Obdukcija je pokazala da je žena čije je telo pronađeno 6. decembra oko 13 časova u ataru sela Bradarac kod Aleksinca ubijena iz vatrenog oružja, potvrdio je za „Blic“ portparol Višeg javnog tužilaštva u Nišu Vladimir Stanojević, ne navodeći identitet žrtve.

Kako je naš list pisao, u pitanju je Gordana Josifović (44) iz Kruševca, koju je zajedno sa partnerom Milunom K., po rečima njenih kolega iz tehničkog pregleda „Sara“ u Kruševcu, uz pretnju pištoljem oteo bivši momak Miodrag K., sa kojim je bila u vezi više od 10 godina.

Telo nesrećne žene nađeno u njivi kraj puta

Foto: B. Janačković / RAS Srbija Telo nesrećne žene nađeno u njivi kraj puta

Beživotno telo Josifovićeve našao je poljoprivrednik iz Mozgova N. P. kada je pošao da ore njivu, nakon čega su alarmirani policija i Žandarmerija.

Potraga za automobilom marke „golf karavan“ u kojem su se, kako se pretpostavlja, nalazili Milun i Miodrag traje već treći dan, ali se o njima još uvek ne zna ništa. Džipovi Žandarmerije patroliraju u okolini Aleksinca, pretražuje se obala Morave, priobalje Bovanskog jezera, skrivena i zabita mesta, ali zasad bez rezultata.

Goran Đorđević, brat pokojne Gordane, nije mogao da nam kaže kada će ona biti sahranjena.

– Još uvek čekamo da se završi procedura i da nam dozvole da preuzmemo telo. Tek nakon toga odredićemo termin i mesto sahrane. Roditelji su u šoku, tako da moram da brinem i o njima – kratko nam je kazao u telefonskom razgovoru Đorđević.

Miodrag K. je Gordanu i njenog novog momka kidnapovao u ponedeljak, tačno u 16.22 ispred tehničkog pregleda gde je ona radila. Danima je nagoveštavao da je spreman da ubije svoju bivšu partnerku ukoliko mu se ne vrati.

– Goca i Miško su bili zajedno skoro deset godina, a onda je ona pre četiri meseca odlučila da okonča vezu. On ju je molio, pretio, slao poruke, a kada je ušla u vezu sa Milunom, prosto je pobesneo. Pre dve nedelje, dok su sedeli u kafani, upao je i seo za njihov sto. Dao im je uslov da okončaju vezu u roku od dva dana ili će se, kako je rekao, „dogoditi tragedija“ – pričaju Gocine prijateljice kojima se poveravala.

U kafani u centru Kruševca, u koju su Gordana i Miodrag izlazili dok su bili u vezi, kažu da su iznenađeni razvojem događaja i tragičnim ishodom.

– Dok su bili zajedno, skoro svakog dana su dolazili u kafanu na ručak. Od kada su raskinuli, videlo se da Miško kopni. Često bi bio sam za stolom, zadubljen u svoje misli, ali niko nije očekivao da će da je ubije – objašnjavaju u kafani.

Gordana Josifović je imala turbulentan život. Mlada se udala i rodila sina koji je prošle godine imao operaciju kičme. Često je menjala poslove. Radila je u kozmetičkom salonu, a potom prešla na prodaju osiguranja i registraciju vozila. Kolege i poznanici kažu da je bila dobar i vredan radnik.

Planirala da se odseli u Austriju

O Milunu K., sa kojim se Gordana zabavljala poslednja dva meseca, malo se zna osim da je iz prekomoravskog sela Lazarevca i da već 25 godina radi u hotelu u Austriji. Ovih dana on je trebalo da se vrati na posao, a planirao je da kasnije i Gocu povede za Austriju.

 S. Milenković , B. Janačković izvor:blic.rs

Ostavite odgovor