ZAŠTO NAM JE POTREBNA DOBRA „ENERGIJA“?

U Paraćinu će krajem jula, tačnije 28. i 29. biti ordržan prvi festival elektronske muzike ENERGIJA (www.energijafest.com). Festival će se dešavati na prostoru bivšeg vojnog kompleksa “7. Juli” u Paraćinu. O učesnicima, line up-u, satnici i svim drugim detaljima i informacijama bićete svakodnevno obaveštavani putem našeg portala i FB stranice. Info Media Group je jedan od medijskih sponzora ove manifestacije.

Muzički festival ove vrste je prvi ovakav festival u opštini Paraćin i jedini takve vrste u Pomoravlju.

Ovakav festival je  potreban iz više razloga: da ponudi nešto drugačije u moru identičnog i sličnog vida provoda koji se nudi već godinama, da ne moramo da idemo u veće gradove da bi slušali ovakvu vrstu muzike- za one koji je vole, da u vremenu kad većini ponestaje snage i volje za bilo čim osetimo neku novu, pozitivnu energiju, jer iako zvuči kao fraza, život je samo jedan. Čekajući bolje dane pomoći će nam neka dobra energija, zato nam je i potrebna! I da, ovakav festival namenjen je ne samo mlađoj populaciji, već svima koji žele beg i provod u neke druge svetove, makar i na trenutak, makar i imaginarne. Nije važno koliko godina imaš, već kako ih nosiš i koliko se mladim osećaš. U ritmu i bitovima dobre muzike, posetite ovogodišnji ENERGIJA fest, naša je preporuka i naredba! Dođite i vi, koji ne slušate ovakvu muziku i ne volite ovakav vid provoda. Ko zna, možda vam se i dopadne!

Osnovni sadržaj festivala je orijentisan ka elektronskoj muzici i DJ nastupima, sa planom o proširenju festivalske ponude u predstojećim godinama, kako bi se izašlo u susret različitim ukusima i zahtevima publike.

Energija Fest bi u prve dve godine svog postojanja postao regionalni, a zatim i nacionalni brend, koji bi Opštinu Paraćin pozicionirao na mapi događaja koje posetioci obilaze iz godine u godinu. Festival bi u prvoj godini obuhvatio neka od boljih domaćih i stranih imena elektronske muzike, da bi se u narednim godinama, kroz proširenje broja bina i trajanje festivala dodatno proširila i žanrovska ponuda festivala u skladu sa interesovanjem posetilaca.

Proširenjem ponude festivala, festival bi od prve godine i početnih 2000-4000 posetilaca, kolika je procena, u prvih pet godina mogao da naraste do festivala koji bi primio do 5000, svake festivalske večeri, a daljim proširenjem programa, ponude i prostora festivala bi se ovaj trend nastavio, kada bi festival mogao da se takmiči sa ponudom drugih “Medium Sized” festivala i bio im značajan konkurent.

Opština Paraćin bi svake godine, tokom nekoliko dana, tokom leta, kroz manifestacioni turizam imala značajan broj posetilaca, čime bi se pružila podrška razvoju lokalne privrede, uslužnih delatnosti, promovisali ostali turistički sadržaji Opštine i poboljšala turistička ponuda u gradu, a što bi iz godine u godinu donosilo sve veći priliv u budžetu Opštine Paraćin, kao i poboljšalo imidž i prepoznatljivost grada.

Paraćin je jedan od gradova koji ima veliki potencijal za ovakav događaj, obzirom na neposrednu udaljenost većih gradova poput Jagodine, Kruševca, Niša i Kragujevca, ali i brojnih manjih gde slična dešavanja u potpunosti ne postoje (istočna Srbija i ostali manji gradovi u Pomoravlju) i čiji stanovnici moraju da prođu ogromnu udaljenost u potrazi za ovakvim dešavanjima. Paraćin bi, samim tim bio, pored toga što je geografski u centru – centar dobrih zbivanja, a festival koji bi se desio bi grad pozicionirao na mapi festivalskih gradova i turističkih mesta, kojima se mladi rado vraćaju iz godine u godinu. U perspektivi i blizina nacionalne granice sa Bugarskom i Rumunijom, autoput i blizina aerodroma u Nišu su vrlo povoljni za razvoj festivala baš u Paraćinu.

Paraćin je i grad koji raspolaže resursima idealnim za ovakva dešavanja, u vidu dovoljno velikog, sređenog prostora za ovakva dešavanja, prostora na kome glasna muzika ne bi nikome smetala, a istovremeno izuzetno blizu samog centra grada. Smeštajni kapaciteti u Paraćinu i okolini dovoljni su da festival u prvim godinama razvoja primi dovoljno gostiju iz okoline za vreme trajanja festivala.

Organizacija “Full House” je godinama iza nas organizator najboljih muzičkih dešavanja u Paraćinu.

Početkom godine, registrovano je istoimeno udruženje građana, koje se bavi muzikom i drugim izvođačkim scenskim umetnostima i kulturom.

Glavna misija udruženja  je organizovanje prvog, većeg „open-air“ muzičkog festivala, elektronske, ali i drugih vrsta muzike u Paraćinu.
Od nešto skromnijeg festivala, vizija je organizovanje većeg, višednevnog muzičkog festivala, na više festivalskih bina, po standardima većih evropskih festivala, uz bogatu prateću turističku ponudu, društveno odgovorne akcije, edukativne radionice…

Cilj je pozicioniranje Paraćina na mapi gradova sa razvijenim muzičkim festivalima, poboljšanje turističke ponude grada i podizanje svesti građana o ovoj vrsti kulture kod nas.

 

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.