ANA BRNABIĆ SA MINISTRIMA PREDSTAVILA PRIORITETE VLADE ZA PARAĆIN

Jučerašnja radna poseta Paraćinu premijerke Ane Brnabić sa ministarkom državne uprave i lokalne samouprave Marijom Obradović kao i ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislavom Momirovićem privukla je veliku pažnju javnosti i medija iz više razloga.

Ovo je pre svega bila prva zvanična poseta najviše državne delegacije Paraćinu na čelu sa premijerom zemlje od uvođenja višestranačja u Srbiji.

Najvažnija vest za grad je bez dileme to što država intenzivno radi na pronalaženju rešenja za Srpsku fabriku stakla. Kabinet premijerke uz pomoć i podršku predsednika Republike, bavi se Srpskom fabrikom stakla od koje država nije odustala, jer je to strateški važna investicija za celu Srbiju. Brnabić je tokom posete Paraćinu kazala da „tražimo investitore, pozvali smo ih da pogledaju i analiziraju finansijske izveštaje i, ako uspemo u nameri, bili bismo izvoznici staklene ambalaže za ceo region“, prenela je Vlada.

Premijerka je istakla da Paraćin može da očekuje finansijsku podršku Vlade Srbije, ali da nije sve u novcu, već i u posvećenosti i brizi za građane, kao i da se projekti završe i da građani i privreda imaju korist od toga.


Brnabić je s lokalnim vlastima razgovarala i o opremanju Industrijske zone „Zmič“ o čemu je rekla da „nastavljamo da se borimo za investitore i za podsticaje koje smo dali za dva investitora ranije, očekujemo da se zaposli oko 200 ljudi“.
Brnabić je najavila i obnavljanje zgrade Osnovne škole „Radoje Domanović“ i rekla da je država bila uz Paraćince „bez obzira na to ko je na vlasti“, i da je posle poplave 2014. i za razne projekte dala 1,4 milijarde dinara za taj grad.

U opštini Paraćin već se radi na modernizaciji opštinske uprave. Krajem prošle godine je sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave Vlade Republike Srbije potpisan sporazum o formiranju jedinstvenog upravnog mesta u paraćinskoj upravi, koje će u mnogome olakšati život građana i skratiti i ubrzati administrativnu proceduru, objasnila je ministarka Marija Obradović.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović najavio je danas da će u Paraćinu biti rešen problem otpadnih voda, izgradnjom nove kanalizacione mreže i postrojenja za preradu otpadnih voda.

„Na sastanku smo dogovorili da Paraćin stavimo u listu prioriteta, da ispočetka isprojektujemo postrojenje za preradu otpadnih voda, izgradimo novu kanalizacionu mrežu i stanovnicima ovog grada omogućimo civilizacijski nivo prečišćavanja otpadnih voda“

On je naveo da je reč o investiciji vrednoj minimum 30 miliona evra i izrazio nadu da će taj projekat u vrlo kratkom roku biti dogovoren sa partnerima, uz očekivanje da će radovi početi do kraja godine.

Ulaganje u puteve i infrastrukturu na teritoriji opštine i Industrijske zone Zmič biće takođe jedan od prioriteta za Paraćin najavio je Momirović. Tema sastanka sa opštinskim rukovodstvom na čelu sa predsednikom opštine Vladimirom Milećevićem bili su i putevi ka paraćinskim izletištima Sisevac i Grza, kao i drugi lokalni i regionalni putevi, kao i završetak davno započetog projekta rekonstrukcije Opšte bolnice.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.