SUBVENCIJE ZA KOMUNALNE USLUGE I OVE GODINE U PARAĆINSKOJ OPŠTINI

Centar za socijalni rad u Paraćinu i ove godine dodeljuje subvencije za komunalne usluge, odnosno za utrošenu vodu i naknadu za iznošenje smeća u iznosu od 30 ili 90 odsto na osnovu Odluke o socijalnoj zaštiti i Rešenja Opštinskog veća kojim je utvrđen iznos subvencija za komunalne usluge u 2021. godini i u toku je podnošenje zahteva koje se obavlja u Centru za socijalni rad.

Pravo na subvencije od 30 odsto imaju korisnici dečijeg dodatka, korisnici tuđe nege i pomoći koje ostvaruju preko PIO, domaćinstva u kojima je bar jedno lice nezaposleno, ima penzionera ili ne plaćaju godišnji porez na dohodak građana.

Pravo na subvencije od 90 odsto imaju korisnici minimalne penzije koji žive sami, korsnici novčane socijalne pomoći preko Centra za socijalni rad, korisnici prava na tuđu negu i pomoć, korisnici invalidsko-boračke zaštite, pojedinac ili porodice koje ostvaruju prihod do iznosa socijalne novčane pomoći, kao i radno sposobna lica bez stvarnih prihoda prema stručnoj proceni Centra za socijalni rad uz mogućnost volontiranja.

Svi oni koji ispunjavaju uslove i podnesu zahtev do 28. februara, dobiće subvencije za utrošenu vodu i naknadu za iznošenje smeća za celu godinu. Građanima koji posle februara podnesu zahteve, subvencije će biti odobrene od meseca u kom su zahtev podneli pa do kraja godine.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.