• Početna
  • /
  • Vesti
  • /
  • ZA PREDSTOJEĆE PRAZNIKE ĐAČKI RASPUST I NERADNI DANI

ZA PREDSTOJEĆE PRAZNIKE ĐAČKI RASPUST I NERADNI DANI

Pravoslavni vernici u Srbiji imaće za uskršnje i prvomajske praznike pet neradnih dana. Ukoliko su zaposleni to znači da na posao neće ići od petka, 30. aprila do srede, 4. maja, odlučeno je u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Vaskršnji praznici se praznuju počev od Velikog petka 30. aprila, do drugog dana Vaskrsa, koji se proslavlja u ponedeljak 3. maja.

Pravoslavni vernici u Srbiji imaće za uskršnje i prvomajske praznike pet neradnih dana, a ukoliko su zaposleni to znači da na posao neće ići od petka, 30. aprila do srede, 4. maja, odlučilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Ove godine praznik rada pada u subotu, a Vaskrs se proslavlja u nedelju, 2. maja.

Vaskršnji praznici se praznuju počev od Velikog petka 30. aprila, do drugog dana Vaskrsa, koji se proslavlja u ponedeljak 3. maja.

Za đake uskršnji raspust počinje 30. aprila

Đaci će takođe oko Uskrsa imati mali raspust. Prema kalendaru Ministarstva prosvete, prolećni odmor za đake počinje 30. aprila i završava se 9. maja.

Ako pandemija ne pokvari planove, učenici bi na letnji raspust trebalo da odu 21. juna, a nova školska godine počinje 1. septembra.

Ukupno 13 neradnih dana

Inače, u 2021. godini postoji zvanično 13 dana koji se praznuju neradno, ali će se zbog situacija kao što je ova sa prvomajskim i uskršnjim praznicima, ipak odmarati samo deset, jer su neki od njih za vreme vikenda.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.