• Početna
  • /
  • Film i TV
  • /
  • INFOMEDIA PLUS TV PREPORUKA: HBO SERIJA „NEVINE LAŽI“ (BIG LITTLE LIES)

INFOMEDIA PLUS TV PREPORUKA: HBO SERIJA „NEVINE LAŽI“ (BIG LITTLE LIES)

Zasnovana na istoimenom bestseleru Australijanke Lijan Morijarti i sa vrhunskom izvedbom nekoliko holivudskih glumaca, serija „Nevine laži“ je mračna komična drama čija radnja se dešava u Montereju u Kaliforniji, a počinje sumnjivim ubistvom na dobrotvornoj priredbi u osnovnoj školi. Iako i žrtva i počinilac u početku ostaju misterija, deluje kao da je ubistvo posledica rivaliteta i tajni koje okružuju tri majke: mamu domaćicu Madlin Makenzi (Ris Viderspun), koju proždire ljubomora prema Boni (Zoi Kravic), novoj, mlađoj ženi njenog bivšeg, instruktorki joge sa zen stavom; Madlininu najbolju prijateljicu Selest Rajt (Nikol Kidman), bivšeg korporativnog advokata u naizgled savršenom braku sa mlađim muškarcem (Aleksander Skarsgard); i Džejn Čapman (Šajlin Vudli), samohranu majku sa mračnom prošlošću, koju Madlin i Selest uzimaju pod svoje okrilje. Ispresecana scenama ispitivanja ostalih roditelja i školskog osoblja – koji uglas nude tračeve o gradskim savezima i rivalitetima, pogotovo one koji govore o Madlin i njenoj protivnici, tehničkoj direktorki Renati Klajn (Lora Dern) – priča teče kroz osam napetih, ali zabavnih epizoda, koje otkrivaju kako svaka žena krije neku svoju tajnu koja je dovela do te kobne noći.

Još jedna u nizu HBO originalnih serija, ponovo donosi inovacije i vrhunske tvorce u sve sjajnijem svetu televizijske produkcije. Iako okarakterisana kao „ženska“ serija, ona je daleko iznad toga. Kompleksna savremena životna priča, subverzivna komedija, koja dotiče sve teme i probleme svakodnevnog života, na jednostavan , ali upečatljiv način vodi nas bez daha od početka do kraja. Izuzetna glumačka postava, odlično odigrani likovi, bravurozna Nikol Kidman, sjajna originalna muzika su samo neki od razloga de se pogleda serija Big Little Lies.
Scenario je adaptirao Dejvid E. Keli (Ali Mekbil), a svih osam epizoda režirao je Kanađanin Žan-Mark Vale (Poslovni klub Dalas).
Ovo je prvi put posle više od dvadeset godina da su Nikol i Ris stale pred TV kamere.

Ostavite odgovor