• Početna
  • /
  • Društvo
  • /
  • Izvinjenje i obeštećenje građanima, saopšteno danas iz EPS-a

Izvinjenje i obeštećenje građanima, saopšteno danas iz EPS-a

Elektroprivreda Srbije (EPS) saopštila je danas da će u narednih nekoliko dana obaviti istragu o uvećanim decembarskim računima za struju i da će oštećene gradjane obeštetiti kroz naredni račun.

U saopštenju koje je potpisao vršilac dužnosti direktora EPS-a Milorad Grčić gradjanima je upućeno izvinjenje zbog greške i navedeno da je do problema došlo zbog „neočitavanja brojila na teritorijama elektrodistribucija u Nišu i Beogradu“.

„Želim da uputim izvinjenje gradjanima Srbije, odnosno korisnicima EPS-ovih usluga, jer je evidentno da u odredjenim delovima Srbije, na teritorijama odredjenih elektrodistribucija postoji greška u čitanju brojila i zbog toga greška u ispostavljenim računima. Mi ćemo sve ispitati vrlo precizno. Pod nadzorom EPS-a biće očitana potrošnja za januar, od 1. februara, i ispravićemo svaki račun tako da nijedan gradjanin, nijedan korisnik neće biti oštećen“, naveo je Grčić.

Grčić je istakao da će istraga koju je naredio, biti završena za dva do tri dana.

„Ljudi u odredjenim u elektrodistribucijama koji snose krivicu za ovaj deo priče biće smenjeni već u toku naredne nedelje, a svi naši gradjani koji smatraju da su oštećeni i da imaju nerealno veći račun, mogu da upute reklamaciju“, rekao je on i naglasio da na teritoriji Vojvodine nije bilo nikakvih problema sa računima.

Grčić je rekao da mu je veoma žao jer je premijer Aleksandar Vučić ljut na EPS zbog tog dogadjaja ali je dodao da je potpuno legitimno ljut, bez obzira na dobre rezultate koju je firma napravila u 2016. godini.

„Elektroprivreda Srbije je u potpunosti i iznad svakog očekivanja i proseka uspela i da u ledenom talasu održi nivo spremnosti proizvodnje električne energije i kompletnog energetskog sistema. Prosečan broj korisnika bez električne energije bio je ispod 100, odnosno ispod 0,03 procenta i manji je nego čak i u Nemačkoj“ , naveo je Grčić.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.