POBEDNICI KONKURSA PARTNERSTVO ZA BUDUĆNOST CRH SRBIJA

CRH Srbija je organizovala osmi po redu konkurs ,,Partnerstvo za budućnost” sa ciljem da podrži različite inicijative u funkciji razvoja iz oblasti obrazovanja, kulture, sporta i održivog razvoja, koje će biti realizovane na teritoriji opštine Paraćin.

Konkurs je bio otvoren od 1. decembra 2016. godine do 31. januara 2017. godine za sve neprofitne organizacije, ustanove i udruženja građana registrovane na teritoriji opštine Paraćin.

Ove godine je pristiglo 44 projekata, i to predstavlja najveći broj prijavljenih projekata od samog početka organizovanja konkursa ,,Partnerstvo za budućnost” od 2008. godine.

Ukupan fond za nagrade iznosi 30.000 evra, a nagradu će dobiti 10 projekata, svaki pojedinačno do 3.000 evra.

Odlukom žirija sastavljenog od predstavnika kompanije CRH Srbija, i u skladu sa Uslovima konkursa, proglašeni su sledeći projekti:

  • Dom zdravlja Paraćin – Zdravlje se čuva znanjem
  • Društvo učitelja opštine Paraćin – Negujmo nadarenost – Dečiji obrazovno-naučni kamp
  • Nezavisni sindikat policije – Sindikalna grupa Paraćin – Podizanje nivoa praćenja stanja bezbednosti i efikasnija primena policijskih ovlašćenja
  • Udruženje ,,Petrus“ – Nama sija – Namasija
  • Turistička organizacija opštine Paraćin – CRH Solarna klupa
  • UG „Štit“ Paraćin – Novi život starih stvari
  • Dečiji hor „Dar“ – Živa kreativa
  • Planinarski klub „Javorak“ – More briga a kap vode!
  • Centar za komunikaciju „Pravda“ – Proizvodnja hrane – nema alternative
  • Udruženje studenata i mladih – StartStreetArt

U narednom periodu biće organizovano potpisivanje ugovora, nakon čega će pobednici konkursa krenuti u realizaciju projekata.

Zahvaljujemo se svim organizacijama i institucijama koji su ove godine učestvovali na konkursu.
Kratke informacije o nagrađenim projektima:

Dom zdravlja Paraćin – Zdravlje se čuva znanjem

Cilj projekta jeste da se u prostorijama Doma zdravlja organizuje edukativni rad u saradnji sa predškolskim i školskim ustanovama radi očuvanja i unapređenja zdravlja.
Razvoj stabilnog modela zdravstveno-vaspitnog rada integrisanog u obrazovni i zdravstveni sistem koji bi se sproveo kroz edukaciju o zdravlju, uz stavljanje posebnog akcenta na reproduktivno zdravlje.

Društvo učitelja opštine Paraćin – Negujmo nadarenost – Dečiji obrazovno-naučni kamp

Identifikovanje darovite dece i edukacija učitelja za rad sa njima u cilju poboljšanja nastavnog procesa. Pružanje dodatne podrške nastavnicima u tome kako da angažuju decu različitih stilova učenja, vrsta inteligencije i temperamenta da bi uspešno odgovorili na potrebe pojedinačnih učenika. Organizacija kampa za učenike po Nikola tesla metodu učenja. Projekat predstavlja nastavak aktivnosti koje su bile realizovane 2015. godine, takođe u okviru „Partnerstva za budućnost“.

Nezavisni sindikat policije- Sindikalna grupa Paraćin – Podizanje nivoa praćenja stanja bezbednosti i efikasnija primena policijskih ovlašćenja

Ključna aktivnost ovog projekta jeste podizanje kvaliteta života i bezbednosti građana opštine Paraćin, uvođenjem sistema videonadzora i reflektujuće signalizacije. Brže i efikasnije reagovanje policijskih službenika PS Paraćin na bezbednosno interesantne pojave i događaje, kao i praćenje stanja bezbednosti i pravovremeno reagovanje.

Udruženje ,,Petrus“ – Nama sija – Namasija

Opšti cilj projekta je revitalizacija manastira Namasija i promocija kulturne baštine Petruške oblasti u funkciji održivog razvoja sela Zabrega. Doprinos očuvanju kulturnog nasleđa i razvoj turističkih potencijala petruške oblasti

Turistička organizacija opštine Paraćin – CRH Solarna klupa

Cilj projekta jeste izrada solarne klupe koja emituje besplatni wi-fi signal, uz dodatak USB kablova koji bi služili za punjenje mobilnih uređaja putem solarne energije. Očuvanje životne sredine korišćenjem inovativnih izvora energije, poput energije sunca kao jedne od najčistijih. Projekat doprinosi razvoju turističke ponude grada Paraćina.
UG „Štit“ Paraćin – Novi život starih stvari

Cilj projekta je upravljanje tekstilnim otpadom sa ciljem zaštite životne sredine. Iskorišćavanje dela tekstilnog otpada u dekorativne, odevne i tehničke svrhe, uz pružanje obuke iz oblasti modelovanja odeće pripadnicima iz osetljivih društvenih grupa, osobama sa invaliditetom i u stanju socijalne potrebe.

Dečiji hor „Dar“ – Živa kreativa

Cilj projekta jeste pružanje obuke za oko 40 dece iz Paraćina i Popovca za sviranje instrumenata, kao i ručnu izradu nakita od recikliranih materijala, koji će na kraju biti iskorišćen za scenografiju za završni mjuzikl pod nazivom „Zvonilo je!“.

Planinarski klub „Javorak“ – More briga a kap vode!

Ključna aktivnost projekta jeste zamena dotrajalih vodovodnih instalacija planinarskog kluba u cilju stvaranja zdravog ambijenta za rad članova. Aktivnosti se odnose na infrastrukturnu rekonstrukciju kako bi se stvorili povoljniji uslovi za posetioce Grze.

Centar za komunikaciju „Pravda“ – Proizvodnja hrane – nema alternative

Cilj projekta jeste obezbediti plastenike za 50-80 najsiromašnijih porodica opštine Paraćin u cilju pokretanja sopstvene proizvodnje povrća i radi omogućavanja njihove delimične finansijske nezavisnosti. Na ovaj način su socijalno najugroženije porodice obučene i motivisane za uzgajanje i prodaju povrtarskih kultura.

Udruženje studenata i mladih – StartStreetArt

Cilj projekta je izrada zida namenjenog za oslikavanje grafita koji će predstavljati legalnu površinu za izražavanje ove „ulične umetnosti“. Afirmisani i neafirmisani mladi street art umetnici biće deo street art manifestacija.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.